Докато всички погледи са насочени към Израел, германският вицеканцлер и министър

...
Докато всички погледи са насочени към Израел, германският вицеканцлер и министър
Коментари Харесай

Украйна скоро ще получи нова ПВО система IRIS-T

Докато всички погледи са ориентирани към Израел, немският вицеканцлер и министър на стопанската система Роберт Хабек дойде в Киев с нови обещания за Украйна. Това е второто му посещаване в страната след началото на войната.

Германия е твърдо на страната на Украйна, " до момента в който това е належащо ", сподели той при идването си. Министерството му декларира, че в случай че Киев не успее да отблъсне сполучливо съветското нахлуване, " мирът в цяла Европа ще бъде изложен на риск ".

" Ако Путин успее с войната си в Украйна, той ще я продължи. Затова за нашата сигурност и мира в Европа е значимо Украйна да се отбрани сполучливо и ние да ѝ помогнем ", безапелационен е Хабек, представен от Билд.

Хелмут Раух - ръководителят на немската оръжейна компания Diehl Defence - също се качи на влака за Киев дружно с Хабек. Неговата компания създава системата за противовъздушна отбрана IRIS-T SLM на цена от 140 млн. евро.

" Три от нашите системи към този момент са в Украйна и ще бъдат доставени още през тази година. Следващата ще бъде доставена единствено след няколко седмици ", съобщи Раух пред Билд.

Русия продължава терора си, обстрелвайки цивилна и енергийна инфраструктура в Украйна и разрушавайки украинските ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове, а Киев не разполага с нужната Противовъздушна отбрана и ракети за нея.

Хабек ще се срещне в Киев с президента Володимир Зеленски, с вицепремиера и министър на стопанската система Юлия Свириденко и с министъра на енергетиката Герман Галущенко.

След това вицеканцлерът отпътува за молдовската столица Кишинев, където ще се срещне с министър-председателя Дорин Речан и с членове на молдовския кабинет.

" Агресията на Москва оказва мощно влияние и върху съседите на Украйна. Германия поддържа Република Молдова като благонадежден сътрудник в противодействието на съветските опити за дестабилизация и съпровожда страната по пътя ѝ към Европейски Съюз ", съобщи Хабек.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР